Senja Kortelainen:

"Oma osuuteni suunnittelussa ovat pajurakenteet, joka vastaa möys opinnäetetyöni teknistä osaamista. Opinnoissani Osaralla on kuulunut kätännön työssä erityisesti luonnonmateriaalien työstäminen. Oivalsin pian kelluvan puutarhan suunnitteluun mukaan tullessani, että oosuhteet avovesistössä ovat melko ankaratkin kasveille, siellä vapaana puhaltavan tuulen sekä esteettä paistavan ja vedestä moninkertaisena heijastavan auringon vuoksi. Tästä lähti suunitelmat varjostavan ja suojaavan, reunustavan kehikon luomiselle.

Paju tuntui heti mukavan orgaaniselta ja työstettävältä materiaalivaihtoehdolta. Kaupungin ympäristötoimi antoi luvan vesakon vapaalle korjuulle joutomailta, voimalinjojen alapuolelta sekä teiden vieriltä. Saimme Pispalan kumppanuusyhdistyksen pakettiauton käyttöömme ja lähdimme Samin ja Ellan kanssa päivän kestävälle pajusavottamatkalle lähiympäristöön.

Löysimmekin vaikutavan paljon pajua näiltä alueilta. Valoisilla paikoilla paju kasvaa todella kiitettävän suoraksi ja pitkäksi. Keräsimme monen kokoista pajua ajatuksena sen monipuolisten käyttömahdollisuuksien hyödyntäminen.
Kuvia Marjamäen pajutilalta

Kangasalalainen Marjamäen pajutila tukee projektin tulevaisuutta lahjoittaen kelluvalle puutarhalle 100 kpl pajun pistokkaita, jotka ovat saaneet kasvatuslaatikon Hirvitalon pihalle ja toivottavasti tulevina vuosina kasvavat eläväksi kelluvaksi pajumajaksi.kuvat: Sami Maalas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti