Pispalan Kelluva Juhannus 2016


 Suva veteli hienosti itse kehittelemällään fregitralla, luoden maagisen äänimaiseman ja tunnelman tapahtumalle. Kts. video Suvan esityksestä täältä!Punch ja Pravda esiintyi loppuillasta. Punchin omat laulut ovat aika raadollisia, mutta mustan humoristisia. Aiheena saattaa olla esim. kaverin oletettu kuppa. 
 


 Illan yllätysesiintyjinä lautalle astuivat Hullut päivät ja Hintit..Väkeä oli kertnyt runsaasti Tahmelan rantaan ja kokko paloi komeasti. Kuvassa musisoi Marko Säärelä.  


Kaupungin kanssa saa aina vääntää :) Tässä "Keskusteluja kaupungin elinten kanssa osa MMXVI":

Kiinteistötoimi:

Tässä lupamme.
Ilmoita tästä vielä poliisille, muutkin lupaa hakeneet kokon polttajat tekevät niin.
Palomestarin numero on luvassa , kohta 2.
- välttäkää ajorallia rannassa, ranta on kaikkien yhteinen
- siivous la-aamupäivän aikana. Etenkin kun tällä tietoa hyvä sää tulossa lauantaina.
- siivous niin, ettei asiaan tarvii palata alkuviikosta
- tehkää vain pieni kokko
- jos tulee huomautettavaa niin vaikea jatkossa saada lupaa, nyt luotan siihen että hoidatte homman

Perimme myös korvauksen alueen käytöstä, 50 e + alv. Koska kyseessä suht. suosittu uimaranta.


-----------------

Vastaukseni:

Hei,
Juhannuksen kokko ja kokoontuminen Tahmelan rantaan on perinteikäs tapa juhlistaa keskikesää ja nostattaa kaupunginosayhteisön henkeä. Kokon rakentaminen ja pienimuotoisen tapahtuman järjestäminen on iso työ, joka palvelee yhteisöä, mutta josta kuitenkaan nämä muutamat vapaaehtoiset tekijät eivät nosta itselleen korvausta, tuskin kiitostakaan.
Vaikka kaupungilla olisikin maan omistajana oikeus ottaa maan käytöstä korvaus, voi kysyä onko näin pakko toimia, varsinkaan kun kyseessä ei ole kaupallinen tapahtuma, ja joka on avoin kaikille, varsinkin tamperelaisille?
Eikö olisi kiva, jos kaupunkilaisia palkittaisiin enemmän luomaan aktiivista ja spontaania kaupunkikulttuuria, sen sijaan että jokaisesta pienimmästäkin kulttuuria luovasta eleestä otettaisiin se viiden kympin maksu? Kysehän on kuitenkin enemmänkin periaatteesta. Tulisi tekijöillekin parempi mieli, kun ei tarvitsisi yleisöä tällaisella vaivata.

Ystävällisin terveisin
Sami Maalas, KuM
------------------

kiinteistötoimi:
Hei!
Voidaan mielellään tehdä niin että kun saatte homman hoidettua lupaehtojen mukaisesti, eikä kunnossapidon puolelta tule negat. palautetta, niin laskua ei lähetetä. Esim. lauantaille on luvassa mukavaa kesäsäätä, joten ranta olisi ehdottomasti hyvä siivota siistiksi jo la-aamupäivän aikana.
Yhteisen rannan siisteys ja jälkien siivoaminen nopealla aikataululla on tottakai myös oman yhdistyksenne etu, kukapa sitä haluaisi omia kotinurkkiaan sotkeakaan.
Näillä mennään, ja hauskaa juhannusta!

----
Hei,
Kiva kuulla. Siivotaan juu la-aamupäivällä.
Hyvää Juhannusta!
t.Sami

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti