PARATIISISAARET JA TÄYDENKUUN RUNORISTEILY

Hoi siellä, te ikifreesit ja alati innokkaat tyypit - tulkaa jatkamaan lauttahässäkkää, tänä vuonna teemalla Paratiisisaaret!
Tässä monivuotisessa ( ja ikuisesti kestävässä) lauttatapahtumassa rakennetaan joka vuosi uusia muotoja saava puutarhalautta, ja järjestetään sen puitteissa ihmisiä osallistavia tapahtumia.
Tänä vuonna teemalla Paratiisisaaret ilmentyvä kokonaisuus, toteutetaan yhdessä osallistavina puuhastelupäivinä, yhteistyössä Pispalan Nykytaiteen Keskus Hirvitalon kanssa.
Lauttoja, niiden istutuksia ja ilmettä siis rakennetaan näinä tiettyinä päivinä Pispalassa Hirvitalolla ja Tahmelassa Pyhäjärven rannalla. Lauttojen kukkein hetki saavutetaan elokuun alussa järjestettävässä tapahtumaviikonlopussa ja Täydenkuun runoristeilyssä.

TÄYDENKUUN RUNORISTEILY
tapahtuu lauantaina 5.elokuuta täällä Pispalassa, Tahmelan rannassa ja Pättiniemen rannassa.
Tapahtumaan tulee yhteensä n.8 lautoilla tapahtuvaa runo- ja musiikkiesitystä. Paikalla on yhteensä 3-4 lauttaa ja mahdollisesti ehkä saunalautta. Järjestämme paikalle myös ruokaa.
Itse tapahtumassa lähdemme liikkeelle lautalla Tahmelan rannasta tai A-killan rannasta illalla ennen auringonlaskua, päätyen Kurpitsatalon kautta Pättiniemen rantaan, missä suurin osa esityksistä tapahtuu. Käytämme valonlähteenä pääasiassa elävää tulta, soihtuja ja pieniä kokkoja, mutta myös aurinkokennolamppuja.
Alustava suunnitelma voi tietty muuttua, eli saatamme päätyä myös eri rantaan, toivottavasti emme päädy kuitenkaan karille, ainakaan ennen jatkoja. Mukana on myös muutama soutuvene, ja onneksi ranta on suurelta osin hyvin matala.
Paratiisisaarten rakentaminen tapahtuu monessa osassa päivinä 16.6, 17.6, 30.6, 1.7 ja edelleen kunnes homma saavuttaa huippunsa elokuussa..
Tehtäviä: Lauttojen kunnostaminen, pajumajan rakentaminen yhdelle lautoista, pajun kerääminen, hiekkarannan luominen lautalle, palmupuiden rakentaminen kierrätysmateriaaleista ja asentaminen lautoille.
Apukäsiä ja päitä tarvittaisiin myös ruuan laittamisessa, erityisesti Täydenkuun runoristeilylle 5.8.
Tervetuloa mukaan! Voit myös ehdottaa itseäsi lautalle esiintyjäksi tai tapahtuman järjestäjäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti