PARATIISISAARET JA TÄYDENKUUN RUNORISTEILY

Hoi siellä, te ikifreesit ja alati innokkaat tyypit - tulkaa jatkamaan lauttahässäkkää, tänä vuonna teemalla Paratiisisaaret!
Tässä monivuotisessa ( ja ikuisesti kestävässä) lauttatapahtumassa rakennetaan joka vuosi uusia muotoja saava puutarhalautta, ja järjestetään sen puitteissa ihmisiä osallistavia tapahtumia.
Tänä vuonna teemalla Paratiisisaaret ilmentyvä kokonaisuus, toteutetaan yhdessä osallistavina puuhastelupäivinä, yhteistyössä Pispalan Nykytaiteen Keskus Hirvitalon kanssa.
Lauttoja, niiden istutuksia ja ilmettä siis rakennetaan näinä tiettyinä päivinä Pispalassa Hirvitalolla ja Tahmelassa Pyhäjärven rannalla. Lauttojen kukkein hetki saavutetaan elokuun alussa järjestettävässä tapahtumaviikonlopussa ja Täydenkuun runoristeilyssä.


TÄYDENKUUN RUNORISTEILY
Täydenkuun Runoristeily on 5.elokuuta Kelluvan kaupunginosan lautoilla tapahtuva runoutta, musiikkia ja kuvataidetta yhdistävä ilmaistapahtuma Tampereen Pyhäjärven lumoavan kauniissa maisemassa. Lähdemme liikkeelle lautalla Tahmelan uimarannalta klo 18 aikaan, ja jatkamme siitä Pättiniemen rantaan, missä suurin osa esityksistä tapahtuu. Yleisöä mahtuu kyllä rannalle katselemaan esityksiä, ja voihan sinne tulla vaikka omalla tai lainatulla veneelläkin.

Luvassa runoesityksiä mm :
Tuija Välipakka, Pekka Kytömäki, J.K.Ihalainen, Suva, Sari Harsu, + yllätysesiintyjiä
ja musiikkia:
The Friends of Monthu: Antero Mentu & Simo Laihonen https://m.soundcloud.com/soundthebell

Lopuksi lautan lava on vapaa myös yllätysesiintyjille. Tapahtuma on maksuton, mutta kannattaa varata pikkurahaa kolehtiin ja purtaviin.
Myös elokuun viilenevä ilta kannattaa ottaa vaatetuksessa huomioon, joitain vilttejä saattaa ehkä löytyä ja tulethan lämmittää. Tervetuloa!

.....
Kelluva kaupunginosa on taidetta ja tapahtumia vuodesta 2010 alkaen tuottanut yhteisöllinen prosessi. Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalolla ja Tahmelan rannassa toteutetuissa työpajoissa on rakennettu lauttoja ja tapahtumia, mm vuodesta 2010 toiminut Kelluva Puutarha, Suomalaisen mökkikulttuurin multihuipentuma, Kierrätysolympialaiset, ja toteutettu useita performanssi- ja musiikkitapahtumia.
Tarkoituksenamme on luoda vapaampaa ja avarampaa kaupunkitilaa, mikä ei tarkoita pelkästään utooppisten tai imaginaaristen maailmojen esiin tuomista, vaan pikemminkin esteettisten ja kestävien elintapojen ja toimintamallien luomista maailmassa, joka on olemassa ja ympärillämme koko ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti