Pyhäjärven Kelluva Puutarha ja psykomaantieteellinen tutkimusalus


Pyhäjärvi-Art-Raft-Avant-Gardeners (2012) P      A    R    A      G


Viime kesänä Pispalan Nykytaiteenkeskus Hirvitalolla järjestetyssä avoimessa työpajassa rakennettiin Pyhäjärveä seilaamaan kierrätysmateriaaleista koottu kelluva puutarhalautta. Lautalla kasvatettiin erilaisia hyötykasveja ja järjestettiin poikkitaiteellisia tapahtumia.
Kuvataiteilija Sami Maalaksen ohjaama ja osallistujiensa kanssa yhteistyössä toteutettu kelluva prosessi sai alkunsa kesällä 2009 Helsingin Juhlaviikkojen aikaan Töölönlahdelle toteutetussa Medusan Lautta-kollektiiviveistoksessa.
Tänä kesänä tämä pitkäkestoinen prosessi saa jatkoa teemalla Pyhäjärven taidelautturit, Art Raft Avant-Gardeners. Rakennamme kesän aikana puutarhalautan ympärille uusia liikkuvia lauttamoduuleita jotka lasketaan vesille Tampereen Tahmelan rannalta. Olet tervetullut osallistumaan!

Kesäkuun tulevaa ohjelmaa:
Viikko 25, 18.6-24.6

Maanantai 18.6- torstai 21.6 klo 16-
Lautan rakennusta ja puutarhahommia

Tiistaina 19.6 klo 16 alkaen lautalla ( A-killan rannassa, Hirvikadun päässä Tampereen Tahmelassa)
Avoin keskustelu kelluvan puutarhan ja kollektiivisen osallistamisen merkityksestä. Suuria suunnitelmia. Grillausta nyyttärimeiningillä ja jos sataa saunomme Hirvitalolla.

Torstaina 21.6 alkaen klo 18 Tahmelan rannasta
Kesäpäivän seisauksen lauttasessio. Ota oma instrumenttisi ja tule lautalle soittelemaan tai vaikka onkimaan. Kalat paistetaan lautan grillissä ja ihmisillä on muutenkin mahtava meininki.

Perjantai 22.6 ja lauantai 23.6
Pispalan Juhannus
Kellutamme lauttamme osaksi Pispalan Juhannusta. Huomioikaa että lauttakokonaisuus ei ole vielä näiden juhlien aikaan valmis, vaan se rakentuu ja puutarha kasvaa koko kesän ajan. Nähdään juhannusjuhlissa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti